gezond leven loodgieter

Het is belangrijk dat loodgieters een gezonde leefstijl op na houden. Het gebeurt te vaak dat mannen zich in feite een beetje laten gaan. Niet zo goed letten op wat ze eten, te veel drinken en roken. Dat draagt allemaal bij aan een ongezonde leefstijl.

Als loodgieter Amsterdam (of andere steden) behoor je ook een goede imago op na te houden. En een ongezond figuur staat eigenlijk ook helemaal niet. Vooral wanneer je als loodgieter moet kruipen en wringen in nauwe openingen waar er bijvoorbeeld leidingen zijn aangelegd die gerepareerd of vervangen moeten worden. Een dikke buik omvang  of een slechte gezondheidstoestand zal dan niet bevorderlijk zijn voor het beroep.

Dus een loodgieter zal dus wel degelijk moeten letten op zijn gezondheid en een gezonde leefstijl op na houden. Een gezonde leefstijl is een belangrijke voorwaarde om een prettig leven te leiden. Denk maar aan goede voeding, genoeg sporten om in shape en gezond te blijven en genoeg rust inbouwen in het drukke leven dat u als loodgieter nou eenmaal hebt.

Het is niet zo moeilijk om als man een gezonde leefstijl op na te houden.  Om te beginnen kan je  bijvoorbeeld elke dag twee stuks fruit eten en 250 gram groenten. Ook is het aangeraden om te stoppen met roken indien u een roker bent. Ook is het raadzaam om twee tot drie keer in de week de sportschool te bezoeken of als dat niet lukt elke dag een blokje om rennen, fietsen of wandelen kan ook.

Voldoende bewegen, ondanks zware baan

Wanneer je voldoende beweging in je leven hebt doorgevoerd zorgt het ervoor dat de gezondheid en de kwaliteit van je leven bevordert. Het verlaag ook de kans op chronische aandoeningen zoals hartziekten, diabetes, beroerte, botontkalking, dikke darmkanker en borstkanker. Regelmatig sporten zorg ook voor een goede conditie. Als loodgieter Rotterdam (of andere steden) kan het voorkomen dat je vaak lang moet doorwerken en natuurlijk wordt je dan ook moe, maar als je goed sport en fit bent zal je dat goed kunnen opvangen. Aan sporten hoeft u niet eens uren aan kwijt te hebben maar een half uurtje of twintig minuten elke dag bewegen is al voldoende

Zorg ervoor dat je als drukke loodgieter ook een goed voedingspatroon op nahoudt. Goede en gevarieerde voeding zorgt ervoor dat u genoeg energie en voedingsstoffen in uw lichaam opslaat voor het lichaam. Denk maar aan bijvoorbeeld: koolhydraten, vetten, vitamines, eiwitten, vezels en drink genoeg water. Groene, kruiden of vruchtenthee zonder zoetstoffen zijn ook goed. Bij de voeding kan je op regelmatige basis verschillende soorten groente en fruit eten. ook kan je ze verwerken in gezonden groente smoothies voor naar het werk te gaan of een heerlijke fruit smoothie voor door de dag heen. Lekker en toch super gezond.

Bij het koken, bakken of braden van het avond eten is ook  belangrijk om te weten wat voor soort vet je gebruikt. De hoeveelheid vet in je eten is ook belangrijk niet te veel vet natuurlijk maar kijk ook naar wat voor soort vet. Het beste kan je producten kiezen waarin onverzadigd vet in zit. Die zijn veel gezonder.

Fit blijven met deze dagelijks work-outs

Wanneer je werkzaam bent als loodgieter, dan ben je al flink in de weer elke dag. Echter zijn er genoeg baantjes waar je veel stil zit en wat betekent dat dit niet goed is voor je gezondheid. Ook voor loodgieters staan hieronder een aantal tips om in beweging te blijven.

  1. Zorg dat je bijvoorbeeld je koffie altijd zelf gaat halen in plaats van laat brengen
  2. Wandel een stukje tijdens de lunch
  3. Ga naar de sportschool in de pauze.

Mocht je nog meer tips hebben, laat ons het weten in de comments.